Kaki Review: Pavillion Bukit Jalil

Projek Pavilion Bukit Jalil adalah antara salah satu projek pembangunan peruncitan dan rekreasi serantau yang utama, yang bakal menawarkan dengan lebih dua juta kaki persegi ruang runcit, percutian, hiburan dan persidangan dan acara yang terletak di lima tingkat, dan terletak di kawasan mewah Kuala Lumpur yang terkenal dan akan datang. Sebelumnya kawasan ini hanya gah dengan pusat sukan antarabangsa yang dimilikinya.

Pembangunan ini juga merupakan sebahagian daripada Bukit Jalil City, sebuah projek integrasi gaya hidup dan kemewahan lumayan dan ia akan memperluaskan kawasan taman awam, laluan kenderaan dan pejalan kaki baru ke dan sekitar tapak serta kemudahan dan infrastruktur penjanaan utiliti dan tenaga. Ia akan mampu untuk menawarkan lebih daripada 6,000 tempat letak kereta di kedua-dua podium dan paras bumbung, dan akan siap menjelang 2018.

Menurut Ketua Peruncitan Pavilion KL Datuk Joyce Yap, telah terdapat lebih daripada 1,000 perniagaan yang telah mendaftar sebagai penyewa yang berpotensi di pusat membeli-belah yang amat dinantikan itu. Dengan ini ia akan mampu untuk menawarkan pengunjung dengan pelbagai pilihan dalam pengalaman membeli-belah yang lumayan.

Ada Pertanyaan?

Nyatakan tajuk serta soalan, dan Team KakiProperty akan cuba jawab pertanyaan anda.

Dengan nilai pembangunan kasar (GDV) sebanyak RM4 bilion, projek yang memakan keluasan tanah seluas 50 ekar di Bukit Jalil ini sedang dibangunkan dengannkerjasama bersama oleh Malton dan Pavilion KL. Ia telah diumumkan semenjak dua tahun yang lalu dan sedang dibina dalam tiga fasa.

Fasa I terdiri daripada 112 pejabat kedai eksklusif, manakala fasa kedua pula mempunyai 44 kedai runcit dan termasuk 1,098 pangsapuri servis kelas atasan. Semua ini telah pun berjaya dijual dengan sepenuhnya pada waktu yang diinginkan.

Sebaliknya, Fasa III pula terdiri daripada 709 kediaman servis yang terletak di dalam dua menara utama yang digelar sebagai Park 2, dengan Yap melancarkan menara kedua pada hari Khamis (17 Ogos).

Dengan GDV yang kini memakan jumlah kira-kira RM720 juta, menara pertama projek pegangan bebas itu dilancarkan pada Mac dengan lebih daripada 90 peratus unit telah pun berjaya untuk diambil alih, manakala 70 peratus daripada mereka di Tower 2 pula telah dilupuskan. Harga unit akan bermula dari RM630,000.

Bukit Jalil City ini terdiri daripada pembangunan pusat membeli-belah Pavilion Bukit Jalil yang luas, pejabat mewah eksklusif, The Sky Residence, unit-unit pejabat Point Park dan juga The Park 2 untuk memenuhi keperluan penduduk urban yang inginkan kemewahan dan keselesaan di bandaraya metropolitan ini.

Selain itu, projek Bukit Jalil ini akan menyaksikan pembangunan semula Kompleks Sukan Negara Bukit Jalil untuk bertukar menjadi bandar sukan moden dan juga sebuah pusat gaya hidup yang bertaraf dunia menjelang tahun 2020.

Like | Share | Comment artikel ini!

Jangan lupa like FB page kami ye. Klik SINI.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.