MAKLUMAT ASAS TUAN RESIDENCY, JALAN KUCHING

  • Nama Projek : Tuan Residency
  • Lokasi : Jalan Kuching, Kuala Lumpur
  • Pemilikan : FREEHOLD
  • Jumlah bilik : 3 bilik 2 bilik air
  • Jumlah keseluruhan unit : 577 unit sahaja.
  • Jumlah blok : 1 blok sahaja
  • Parking : 1-2 parking setiap unit
  • Keluasan projek : 2.28 ekar
  • Pemaju : CPI Land Sdn Bhd
  • Projek terdahulu : Avantas Residency, Jalan Kelang Lama & Serintin, Mantin, Negeri Sembilan

tuan residency

JENIS LAYOUT

Ada 4 jenis layout untuk projek Tuan Residency ni.  Yang best nya, semua layout dari size 878sqft sampai lah ke 1015sqft, semuanya 3 bilik 2 bilik air!! Sesuai untuk beli dan bina family.

TYPE A : 878 sqft

TYPE B 879 sqft

TYPE C 1018 sqft

TYPE D 1015 sqft

LOKASI

Lokasi nya terletak di Jalan Kuching. Semua tahu Jalan Kuching di mana.

 

Fasiliti Disediakan

  • Drop Off Lobby dan Grand Lobby Yang Mewah
  • Infinity Pool
  • Green Garden dan Memory Lane Park
  • Gym
  • Tai Chi Deck
  • Reflexology path
  • Dan banyak lagi.

Grand Lobby

Infinity Pool

Memory Lane. Boleh main tenteng

Lokasi yang berdekatan

  • 8km ke KLCC
  • 12.6km ke 1Utama
  • 5km ke Publika
  • 3.2km ke Sentul
  • 7.2km ke Mont Kiara

Akses Jalanraya, MRT dan KTM Yang Mudah

Jalanraya

  • Jalan Kuching
  • Jalan Duta
  • Jalan Ipoh

KTM & MRT

  • KTM Kampung Baru
  • KTM Batu Kentonmen
  • MRT Kentonmen

HARGA DAN PAKEJ

 

HANYA RM 38X,XXX SAHAJA

 

Pakej

  • Diskaun dan rebate yang besar. Hanya deposit sedikit sahaja diperlukan.
  • Yuran-yuran berkaitan turut di bayar

*maklumat lanjut melalui ejen jualan.

6 SEBAB KENA CONSIDER TUAN RESIDENCY, JALAN KUCHING

Kami gariskan kenapa anda kena beli cepat-cepat Tuan Residency ni.

1. Harga sangat-sangat-sangat BERBALOI. Beli kondo mewah tapi harga macam apartment.

Kita tengok FAKTA ni. Tuan Residency ni adalah:

  • FREEHOLD
  • Unit besar
  • Semua nya adalah 3 bilik 2 bilik air
  • Lokasi strategik betul
  • Poskod KL
  • Facility best.

dan dijual hanya pada RM38X,XXX SAHAJA!

Sepatutnya untuk harga macam ni biasanya paling murah pun RM500,000 harga permulaannya, betul kan?

2. Sangat baik untuk duduk sendiri mahupun nak beri sewa atau airbnb.

Dengan facility yang ada, dan size rumah yang dibina, ini memang sesuai untuk duduk sendiri. Kita nak kan hidup yang berkualiti. Untuk rumah pertama nak beli atau untuk keluarga yang kecil, Tuan Residency ni sangat sesuai.

Tapi katalah nak beli untuk pelaburan pun juga baik. Kawasan ini mempunyai demand tinggi.

3. Potensi sangat besar untuk pelaburan.

  • Harga below market value: Anda beli project Tuan Residency ni pada harga below market value: RM 38x,xxx. Harganya lebih rendah dari kondo-kondo lama kawasan sekitar yang dah cecah dan lebih RM500,000!  Ini memang pelaburan yang baik!
  • Low unit. Tuan Residency kurang 600 unit sahaja. Ini penting. Sebab kalau dalam satu projek ada sampai 3000 unit, rasa-rasa nak cari penyewa senang ke? Supply lagi banyak daripada demand! Nak cari pembeli pun nanti akan azab juga rasanya.

4. Tak susah untuk beli. Diskaun dan rebate yang besar.

Biasanya untuk beli rumah kita perlukan deposit sampai 10%. Kalau 10% kena sediakan sampai RM 38000 atleast! Itu tak masuk lagi fee-fee lain macam fee lawyer dan macam-macam lagi.

Tapi projek ni ada bagi diskaun dan fee. Jadi tak perlu banyak duit nak keluar.

5. Location! Location! Location!

Ini asas bagi membeli hartanah. Lokasi. Ini fakta. Tuan Residency dalam KL, di Jalan Kuching, berdekatan dengan lokasi-lokasi penting.

Dengan lokasi strategik macam ni, untuk duduk sendiri pun kita dah puas hati. Dan bila satu hari nanti kita nak jual semula dah pasti lah dapat mudah terjual! Kalau nak sewa pun, senang dapat penyewanya. Sebab lokasi nya bagus!

6. Pemaju Ada Track Record Yang Baik

Tak perlu risau projek tak siap. Pemaju nya dah siapkan beberapa projek. Antaranya yang senang nak tengok adalah kondominium Avantas di Jalan Kelang Lama. Boleh datang dan tengok.

BERMINAT?

Isi borang di bawah dan wakil pemaju akan menghubungi anda segera!