Categories
Ilmu Hartanah

7 Langkah Awal Untuk Mencari Rumah Sewa Yang Sesuai

Mencari rumah sewa boleh menjadi pengalaman yang agak sukar untuk anda, lebih-lebih lagi bagi mereka yang pertama kali hendak menyewa. Sama ada anda baru menyewa atau akan menyewa pada masa akan datang, proses mencari rumah sewa boleh memakan masa. Tetapi untuk membuat pencarian anda lebih mudah dan lebih bijak, boleh ikuti langkah-langkah ini. 1) Buat […]

Categories
Ilmu Hartanah

Apa Cara Terbaik Nak Elak Kena Scam Rumah Sewa?

Mencari rumah sewa dengan harga berpatutan ni bukan benda mudah. Mencabar juga sebenarnya. Dalam masa korang mencari tu kena hati-hati sebab sekarang macam-macam boleh jadi. Antara kes paling famous dalam hartanah ni adalah scam rumah sewa.  Jangan main-main. Scammer sekarang game plan dia banyak cabang dah. Bukan setakat jadi pegawai LHDN, banker semua tu. Siap […]

Categories
Ilmu Hartanah

Penyewa Akak Ni Dah 4 Bulan Tak Bayar Sewa. Lihat Apa Dia Buat Untuk Selesaikan!

Baru-baru ni , kita di hidangkan dengan satu posting viral yang di post oleh PPIM berkaitan Tuan Rumah tak boleh nak buat apa kalau Penyewa tak bayar sewa. Bila jadi macam ni, kami di menerima soalan bertalu-talu dari follower kami berkaitan hal berkaitan penyewa tak bayar sewa ni. Mereka ni risaulah kalau jadi macam tu […]

Categories
Pelaburan Hartanah

Panduan Sublet Dengan Mudah

Terdapat banyak cara untuk membuat business dalam bidang hartanah ini. Salah satu caranya adalah dengan Sublet rumah. KakiProperty hari ini akan berkongsi 5 panduan sublet dengan mudah untuk mendapatkan rental yang optimum dengan Sublet. 5 Tips Panduan Sublet Mudah 1. Cari kawasan yang padat Disini anda perlu melakukan sedikit kerja rumah. Cari kawasan untuk yang […]