Apa Kerjaya Ejen Hartanah?

Pernah dengar perunding hartanah atau ejen hartanah sebelum ni? Asal melibatkan rumah dan hartanah, automatik nama-nama mereka ni akan disebut-sebut. Apa salahnya kan kita ambil tahu serba sedikit kerjaya ni dari segi skop kerja dan sebagainya. Untuk pengetahuan anda ejen/perunding hartanah dikenali sebagai Real Estate Negotiator atau REN dari segi […]

Berapa Pendapatan Ejen Hartanah?

Mesti akan terlintas dalam fikiran korangkan macam mana lah ejen hartanah ni jana pendapatan untuk sara diri mereka. Untuk pengetahuan korang, kerja sebagai perunding/ejen hartanah ni tiada basic salary. Kerjaya sebagai ejen hartanah tiada istilah kerja makan gaji. Semuanya datang daripada usaha sendiri. Mereka yang tentukan berapa pendapatan yang mereka […]

Tips Untuk Jual Rumah Cepat

Untuk yang memiliki rumah, tambah-tambah lagi memiliki lebih daripada sebuah rumah, mesti ada yang berniat nak jual rumah. Bila nak jual rumah, mesti la nak cepat terjual kan. Jadi, saya cuba kongsi beberapa tips untuk jual rumah cepat. Tips ini kebanyakkan diambil daripada agent-agent hartanah yang berpengalaman. Sebab mereka ini […]