Categories
Pelaburan Hartanah

Tips Memilih Lokasi Pelaburan Hartanah Buat Si Pelabur

Bila cakap pasal lokasi pelaburan hartanah confirm ni jadi hot topic bagi mereka yang bergelar si “Pelabur Hartanah” Lokasi hartanah yang strategik memang memainkan peranan penting yang mana membawa keuntungan lumayan buat si pelabur. Dalam bahasa mudah lokasi bagus, pelaburan bagus. Korang pun mesti nak tahu sedikit sebanyak ilmu pelaburan dan nak kurangkan risiko rugi […]

Categories
Ilmu Hartanah

Exit Plan Dalam Pelaburan Hartanah – Ada Caranya?

Masalah berkenaan exit plan atau jalan keluar adalah paling top markotop number Wa’annn terutamanya pada pelabur hartanah. Kadang2 yang beli nak duduk sendiri pun boleh bertukar fikiran di saat akhir tak jadi duduk, perlu juga ada exit plan apa benda nak buat. Awas panjang !!! Biasa sangat orang bertanya apa exit plan bila beli rumah […]

Categories
Kewangan Hartanah

Game Plan dan Risiko Pelaburan Hartanah. Ini Benda Yang Wajib Anda Tahu

Memiliki Hartanah adalah satu momen yang terbaik juga komitmen terbesar dalam kehidupan setiap manusia. Mana tak nya, Kebiasaanya hartanah perlu 35 tahun pinjaman untuk langsaikan hutang keseluruhannya. Bagi yang bijak, mereka mampu selesaikan dalam tempoh lebih singkat 5 tahun ke 10 tahun. Tetapi tiap pelaburan ada risiko. Risiko pelaburan hartanah juga ada. Ya, ia tidak mustahil…. […]

Categories
Pelaburan Hartanah

3 Strategi Pelaburan Hartanah Yang Paling Penting Sekali Di Dunia

Pernahkah anda tahu, bahawa terdapat tiga Strategi Pelaburan Hartanah yang sangat hebat? Di dalam pelaburan hartanah, terdapat tiga perkara penting yang perlu anda titik beratkan dan menentukan kelayakan anda untuk menjadi seorang pelabur hartanah. Berikut merupakan 3 Strategi Pelaburan Hartanah yang harus anda belajari. Kewangan Peribadi Strategi Perbankan Strategi Hartanah Strategi Pelaburan Hartanah #1: Kewangan […]

Categories
Coretan KakiProperty

Rancanglah Pelaburan Hartanah Anda!

Dalam pelaburan hartanah, anda harus mempunyai perancangan yang jelas. Ini adalah kerana pelaburan hartanah mempunyai risiko yang sangat tinggi. Jika anda tersilap langkah dalam pelaburan ini, anda akan bermasalah apabila hendak membeli hartanah lagi. Jika rumah tidak dapat disewakan, sudah tentu anda sebagai tuan rumah akan menanggung ansuran bulanan. Masalah ini secara tidak langsung akan […]

Categories
Berita Hartanah

Apa Itu Pelaburan Bersama Dalam Hartanah

Tawar-menawar atau membeli harta (sama ada kediaman atau komersial) dalam pasaran yang tidak menentu sekarang mungkin pada awalnya tidak kelihatan seperti suatu idea yang baik. Tetapi dengan Pelaburan Bersama Dalam Hartanah ia menjadi baik. Memandangkan hutang kewangan yang mungkin ditanggung daripada membeli harta dan tidak dapat membiayai atau menjualnya apabila keadaan menjadi semakin sukar mungkin […]

Categories
KakiReview

Perdana Apartment Seksyen 13: Lubuk Duit Pelaburan Hartanah Di Shah Alam

Ramai yang bertanya saya di mana tempat sesuai untuk pelaburan. Baru-baru ini pun, penulis dari soscili.my juga ada menghubungi saya dan bertanya tentang lokasi yang sesuai untuk membeli bagi tujuan pelaburan. Sebenarnya banyak tempat di dalam Lembah Klang dan Selangor untuk tujuan pelaburan. Tetapi kena lah perlu pandai mencari, contohnya Perdana Apartment Seksyen 13. Yang ni […]

Categories
Pelaburan Hartanah

4 Ciri Pelaburan Hartanah Yang Menguntungkan.

Apabila ekonomi merudum, banyak developer yang akan bagi discount besar-besar. Kerana mereka perlu menghabiskan rumah yang dah dibina, jadi mcm mana korang nak tahu unit mana yang elok buat pelaburan, unit mana yang tak elok? Sebab murah macam mana sekali pun harga rumah yang developer offer, kalau tak dapat mencari penyewa susah jugakkan. Jadi jom […]

Categories
Coretan KakiProperty

Bagaimana Donald Trump Menjadi Kaya Melalui Pelaburan Hartanah.

Bagaimana Donald Trump Menjadi Kaya Melalui Pelaburan Hartanah. Umum tahu Presiden Amerika Syarikat yang terbaru adalah Donald Trump. Seorang tycoon perniagaan yang terkenal. Trump juga dilanda kontroversi kerana beberapa polisi nya yang dipandang mengarut dan kontroversi. Tapi “hate him or love him” , dia tetap Presiden yang dipilih rakyat Amerika Syarikat (really USA..really?). Sebelum Trump […]