Categories
KakiReview

Emerald Hills, Alam Damai – Kondo FREEHOLD Di Dalam KL Yang Eksklusif.

Memilik rumah sendiri yang selesa adalah impian semua. Apa lagi kalau dapat memiliki rumah yang selesa dan cantik untuk keluarga kita. Bayangkan, selepas balik daripada kerja, kita dapat pulang ke rumah yang cantik dan selesa. Rumah dengan tempat kerja pun tak jauh. Lagi best, kalau dapat status freehold. Ketika petangnya, kita dapat bawa anak-anak untuk bermain […]

Categories
Ilmu Hartanah

Apa Maksud FREEHOLD dan LEASEHOLD

Anda mesti selalu ternampak iklan-iklan hartanah yang dalam iklan tu ada tertulis FREEHOLD atau pun LEASEHOLD. Tapi anda tahu tak apa sebenarnya Freehold dan Leasehold ni. Kenapa perlu ambil tau tentang benda ni. “Apakah itu FREEHOLD dan LEASEHOLD“ Freehold dan Leasehold ni merupakan jenis pegangan tanah. Kalau anda beli yang under construction di bawah status Freehold, […]

Categories
Ilmu Hartanah

Pengenalan Perbezaan Hartanah Leasehold Dan Freehold

Sebenarnya masih ramai lagi yang tidak mengetahui apakah itu tanah leasehold dan sebaliknya termasuk penggunaannya. Ini bukan sahaja menyebabkan begitu banyak tanah yang terbiar kerana tidak dapat diusahakan dan ini boleh membawa kerugian yang besar kepada pembangun dan pemilik tanah. Jadi hari ini kita nak sentuh perbezaan leasehold dan freehold. Sebab itu setiap kali jika […]

Categories
KakiReview

KakiReview : Apartment FREEHOLD di Sentul, Kuala Lumpur.

Apartment FREEHOLD di Sentul, Kuala Lumpur. Assalamualaikum dan selamat pagi. Tahun 2017 ni banyak orang mengatakan yang ia nya adalah buyers market.. Jadi banyak offer menarik yang keluar. Tak kira lah dalam apa pasaran. Jadi saya nak cerita tentang satu offer yang awesome di Sentul. Sebenarnya saya terkejut yang ramai tak familiar dengan area Sentul […]