Categories
Coretan KakiProperty

Beli Rumah Masa Gawat? Ini Tips Dari Tuan Afyan Mat Rawi

Tahun 2016 dijangka tahun gawat pada kita semua. Walaupun begitu, keinginan memilik rumah itu ada. Sebenarnya, semasa waktu ini lah offer hartanah tersangat lah banyak dan tersangat lah awesome. Ada hartanah 2nd hand yang dijual hingga 10-20% di bawah market value. Banyak tu! Baca lanjut untuk tips beli rumah masa gawat. Jika anda mahukan listing rumah […]

Categories
Kewangan Hartanah

8 Sebab Anda Punya Loan Rumah Kena Reject

Assalamualaikum. Setelah 2 minggu tiada perkongsian hari ini saya nak berkongsi tentang sebab sebab kenapa anda punya loan rumah kena reject. Kena tendang lah kira. Kan rasa kechiwa gundah gulana. Dah lama menyimpan duit deposit untuk beli rumah impian tapi bila memohon pinjaman, tak lepas. Haih! Saya sekarang pun sedang menguruskan beberapa kes pembelian hartanah. Ada […]

Categories
KakiReview

KakiReview: Parisien Tower, I-City

Paris fascination is impending to i-City with the arising of Parisien Tower. The concept of the high-rise residential tower is fully inspired by the modern romanticism, glam and luxe of Paris lifestyle. Enjoy the romance atmosphere of Paris, the capital city of France, right here in Malaysia at Parisien Tower, I-City. Made for modern urbanites […]

Categories
KakiReview

KakiReview: The Eden & The Greenway by Meridin East

The Eden & The Greenway, by Meridin East is a new township located in Iskandar Malaysia that represents the exclusivity and evolution of the urbanscape. Spanning 1313 acres, this freehold cosmopolitan development situated in the heart of Iskandar Malaysia epitomizes the ideals of an ultramodern luxury lifestyle where everything you need is within your reach. […]

Categories
Coretan KakiProperty

Mengapa Memilih Pelaburan Hartanah?

Sejak dua menjak ini, pelaburan hartanah merupakan satu medium pelaburan yang tidak asing bagi rakyat Malaysia. Ramai yang sudah celik ilmu dek kerana banyak seminar-seminar hartanah di luar sana mengajar tentang baik dan bagusnya pelaburan hartanah ini. Bagi yang baru melabur, pastikan setiap pembelian hartanah mempunyai matlamatnya. Bukan ikut suka dan bukan hanya nak dapat […]

Categories
KakiReview

KakiReview: Sentral Suites, KL Sentral

From Property Guru – Sentral Suites is quite possibly one of the last new additions to the exciting central business district (CBD) of KL Sentral. Located in the midst of bustling activities in a potpourri of diverse cultures, Sentral Suites has the major advantage of being situated within a 5-minute walk of the KL Sentral […]

Categories
Ilmu Hartanah

20 Langkah Mudah Membeli Rumah

Mari kita lihat, antara 20 langkah mudah membeli rumah: Lihat pada kemampuan untuk membeli rumah. Buat Pengiraan DSR/DBR terlebih dahulu untuk mengetahui kemampuan anda. Ketahui kos-kos yang terlibat dalam pembelian rumah seperti Yuran Guaman, Yuran Pinjaman, Duti Setem dan Insurans. Melihat sekitar hartanah yang dibeli dan berpuas hati dengan kondisi hartanah terbabit. Jika terdapat apa-apa permintaan, […]