Nomad Residences Bangsar, Gaya Hidup Eksklusif

Nomad Residences (sebelum ini ia lebih dikenali sebagai Bangsar Suria) terletak di bahagian tengah bandaraya Bangsar dalam kawasan kejiranan yang eksklusif dan rendah kepadatannya di tengah-tengah kawasan dipenuhi hiburan dan lambakan kediaman di Kuala Lumpur. Anda tidak akan menghadapi sebarang masalah dari segi perjalanan kerana berdekatan dengan pengangkutan awam dan pusat bandar.

Kediaman Unik

Nomad Residences menawarkan satu kediaman dengan pelbagai jenis bilik bermula dari studio sehingga pangsapuri tiga bilik tidur yang dilengkapi sepenuhnya, bersama dengan aksesori moden yang bakal memberikan keselesaan yang hebat. Pangsapuri servis ini mempunyai perabot unik yang terdapat hampir di semua 66 unit pangsapuri mewah untuk anda merasa nyaman sepanjang masa. Kedua-dua pangsapuri studio dan pangsapuri mewah tiga bilik tidur ini turut dihias dengan menarik dengan perabot dan aksesori moden.

Ruang tamu yang luas dihiasi dengan sofa moden dan meja yang sesuai untuk gaya hidup penduduk bandar.

Ada Pertanyaan?

Nyatakan tajuk serta soalan, dan Team KakiProperty akan cuba jawab pertanyaan anda.

Lokasi Strategik

Nomad Residences terletak dengan strategik di lokasi yang boleh diakses melalui Jalan Bangsar, Jalan Maarof, Jalan Pantai Baharu dan hanya memakan masa 15 minit perjalanan untuk sampai ke pusat bandar Kuala Lumpur untuk tujuan perniagaan, keseronokan membeli-belah dan hiburan. Kondominium mewah ini juga turut dilengkapi dengan akses mudah ke lebuh raya utama seperti Lebuhraya Baru Pantai (NPE), Kuala Lumpur – Lebuhraya Seremban, Kerinchi Link, dan Lebuhraya Persekutuan.

Di samping itu, The Nomad Residences di kawasan Bangsar ini juga turut menyediakan akses mudah untuk ke kemudahan awam dan kawasan hiburan dan membeli-belah seperti Pusat Beli-Belah Bangsar, Bangsar Village, pusat Bangsar Village II, One Bangsar, kedai-kedai dan kedai serbaneka, pusat hiburan, bank-bank, pasaraya, restoran dan kafe seperti Alexis, La Bodega, McDonald, Modesto, Coffee Bean, Starbucks, dan San Francisco Coffee.

Kemudahan Persekitaran

Terdapat juga kemudahan sukan dan rekreasi yang terletak bersebelahan dengan hartanah tersebut, Kompleks Sukan Bangsar. Kompleks sukan ini pula terdiri daripada kolam renang, dewan serbaguna dengan gelanggang badminton serta skuasy, tenis dan bola keranjang. Pasar malam yang besar juga  diadakan pada setiap hari Ahad berhampiran dengan Masjid Saidina Abu Bakar Al Siddiq. Nomad Residences juga bertuah kerana terletak berdekatan salah satu pusat membeli-belah terbesar Kuala Lumpur, Mid Valley Megamall.

Nomad Residences juga boleh diakses dengan sepenuhnya melalui Lebuhraya SPRINT di hujung utara Jalan Maarof yang menghubungkan ia ke Bukit Damansara, Jalan Duta, Sri Hartamas, Lebuhraya Lembah Klang Baru, Lebuhraya Damansara – Puchong dan beberapa pinggir bandar di Petaling Jaya. Selain itu, kawasan ini juga diservis oleh perkhidmatan bas RapidKL yang melayari laluan di kawasan tersebut dan hingga ke pusat bandar. Satu lagi kemuncak The Nomad Residences adalah pemanduan sepuluh minit ke KL Sentral, yang merupakan hab pengangkutan utama di seluruh Kuala Lumpur.

Jika ada sebarang komen, atau pendapat boleh la tulis diruang komen ya.

Jangan lupa untuk like FB kami di

FB : Kaki Property

#kakiproperty

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.