Membeli rumah subsale mungkin memerlukan kos pendahuluan yang lebih berat dan kemungkinan terdapat kos pengubahsuaian yang lebih tinggi, tetapi ia pasti mempunyai kelebihan yang tersendiri. Ini kita tunjukkan kebaikan membeli rumah subsale.

Berikut adalah beberapa contoh kelebihan yang boleh dinikmati daripada membeli harta subsale.

Lokasi yang lebih baik

Semua hartanah baru di pasaran terletak di lokasi yang hebat, namun bukan semuanya mampu mengalahkan hartanah sub-sale – kerana pembangunan baru biasanya dibina di bandar-bandar satelit. Ambil Petaling Jaya sebagai contoh, ia adalah bandar satelit Kuala Lumpur, dan Kota Damansara adalah bandar satelit Bandar Utama.

Walaupun harga hartanah di Petaling Jaya tidak semestinya berada di Kuala Lumpur, namun masih ada kemungkinan untuk mencari hartanah di Bandar Utama yang jauh lebih murah berbanding di Kota Damansara. Dan kita semua tahu mana yang lebih berpusat

Ada Pertanyaan?

Nyatakan tajuk serta soalan, dan Team KakiProperty akan cuba jawab pertanyaan anda.

Mengetahui kejiranan anda

Ini antara kebaikan membeli rumah subsale. Pembangunan campuran adalah inovasi yang baru, terutama yang datang lengkap dengan sekolah, taman, pusat membeli-belah, dan pejabat antarabangsa. Tetapi adakah anda lebih suka membeli visi, atau sesuatu yang dapat anda lihat dan sentuh?

Namun begitu, kami tidak tahu tentang anda, tetapi kebanyakan orang lebih suka dapat melihat kejiranan di tempat yang mereka akan tinggal di dalamnya berbanding mempercayai impian yang belum dibina. Dan ini adalah kelebihan yang anda nikmati apabila anda membeli harta subsale.

Lihat apa yang anda dapat, dapatkan apa yang anda lihat

Anda tahu semua kes yang anda dengar tentang rakan-rakan yang mengadu, “Tiang itu tidak dalam di dalam rangka tindakan!”. Jika anda membeli rumah subsale, anda boleh meyakini bahawa anda tidak akan menghadapi masalah ini – kerana apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat. Sama ada rumah itu runtuh atau sama ada ia baru diubah suai dengan cat baru, anda akan dapat melihatnya sebelum anda membelinya.

Oleh sebab itu, terdapat ramai orang di pasaran yang sebenarnya lebih suka membeli “konsep membina kemudian menjual” kerana sifat-sifat konsep, di mana para pemaju hanya mula menjual hartanah tersebut setelah mereka selesai membinanya.

Memeriksa kerosakan tersebut

Sering kali apabila anda membeli hartanah baru, jika ia dari pemaju yang tidak berkualiti, ada kemungkinan bahawa mereka mungkin menggunakan bahan kurang berkualiti yang boleh mengakibatkan cat retak dan siling bocor sebelum sampai dua tahun.

Tetapi dengan harta benda subsale, rumah itu akan mempunyai cukup masa untuk bermusim dan untuk semua kesalahan pembinaan untuk kelihatan dengan sendirinya. Jika siling bocor adalah masalah yang anda dapat lihat seperti contoh kesan cat kembung, dan jika dinding retak ia adalah satu masalah anda akan dapat lihat dengan menggunakan mata kasar anda.

Tahu apa yang akan datang seterusnya

Dan ini mungkin salah satu perkara yang paling penting. Anda tahu pandangan yang sempurna tentang bandar yang telah dijanjikan kepada anda? Dan kosong tanah itu hanya di sekitar sudut pembangunan baru yang dirancangkan yang baru saja anda beli?

Sekiranya anda bernasib baik, jangan terkejut sekiranya anda melihat pandangan anda disekat oleh pembangunan bangunan yang tinggi pada masa akan datang. Atau jika anda tinggal di perumahan tanah, jangan kesal dengan debu dan pencemaran dari pembangunan bangunan baru di atas tanah kosong sebelum ini.

Alang-alang dah baca jauh ni, ada sikit nak tambah, bagi anda yang ingin membeli rumah atau nak buat semakan harga rumah boleh pergi ke sini: Beli Rumah, nanti kami tengokkan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.