KakiReview

KakiReview : Boulevard 51 Petaling Jaya – Pelaburan Hartanah Untuk Pelabur Tegar

KakiReview : Boulevard 51 Petaling Jaya – Pelaburan Hartanah Untuk Pelabur Tegar

Panjang pulak tajuk nya. Tapi itu lah hakikat yang kami nak ceritakan.

Boulevard 51 ini adalah sebuah development yang sedang dibangunkan dan terletak di Petaling Jaya? Eh, ada tanah lagi ke di Petaling Jaya. Surprisingly, Boulevard 51 ni antara yang berpeluang wujud dengan keadaan Petaling Jaya yang sudah kehabisan ruang untuk di bangun kan.

Apa sebenarnya Boulevard 51 ni?

Boulevard 51 adalah sebuah projek yang merangkumi 2 blok Small Office Home Office (SoFo) yang dibangunkan oleh Taipan Group. Taipan Group ini adalah pemaju saiz pertengahan yang mempunyai rekod amat baik. SoFo ini di bina bagi memberi fleksibiliti kepada pembeli sama ada mahu menjadikan nya sebagai rumah atau pejabat.

Dekat Mana Boulevard 51 ?

Nak tau kat mana?

Just sebelah Federal Highway.

Yup!!

Kalau perasan lalu di Federal Highway menghala Shah Alam dari Kuala Lumpur akan nampak Avon dan Hong Leong Bank kemudiannya Cycle & Carriage di sebelah kanan, di situ lah letak nya Boulevard 51.

Jom tengok peta ni dulu :

Kan strategik sangat. Betul-betul next to Federal Highway.

Siapa Yang Patut Memiliki @ Invest @ Melabur di Boulevard 51

  • Pelabur Hartanah TegarAnda dah mempunyai 2 buah rumah. Nak beli yang ketiga dah tak dapat 90% financing lagi kan? Jadi boleh try beli yang ini. Walaupun financing anda cuma 70% anda masih lagi layak memiliki Boulevard 51 !!
  • Young executive (single / couple)Anda muda dan professional? Anda single atau cuma berdua? Tak perlu ruang yang besar sangat? Anda boleh beli yang ini. Dekat nak ke pusat bandar dan lokasi yang bagus.

Kenapa Boulevard 51 ??

1. Mana ada lagi tanah di Petaling Jaya ni?

Oleh kerana kurang nya supply di kawasan Petaling Jaya ni, ini adalah projek yang boleh anda cuba.

2. Lokasi super duper strategic

The first rule of property investment is : location! location! location!

Macam dah di cerita tadi, lokasi nya di Petaling Jaya. Not only in Petaling Jaya, projek ni terletak exactly sebelah Federal Highway dan dalam kawasan Central Business District Petaling Jaya.

3. Development berdekatan

Kalau tengok map atas tadi, kawasan ini adalah kawasan business dan industry. Tak jauh dari situ ICON City yang sebelah highway tu juga pun berada berdekatan. Selain tu, Paradigm City pun tak jauh. Berdekatan kawasan projek ini juga banyak pejabat pejabat baru, kilang-kilang dan perniagaan-perniagaan lain.

4. Demand Yang Baik

Oleh kerana kita cerita pasal lokasi dan development berdekatan tadi, kita boleh expect yang demand kepada projek ni akan menjadi tinggi. Kalau tengok SoFo dan SoHo di kawasan Petaling Jaya yang berdekatan pun , semua nya penuh. Selain dari di duduki dan di sewa oleh pekerja profesional, banyak juga di sewa oleh pelajar-pelajar kolej swasta yang berdekatan. Sesuai dengan lifestyle orang muda. Lagipun , ini di Petaling Jaya yang nak cari kediaman sewa yang baik pun susah dan sentiasa ada demand!!

5. Harga yang lebih rendah dari pasaran!

Market value kawasan Petaling Jaya dan berdekatan adalah dalam lingkungan RM 800-1000 per kaki persegi. Boulevard 51 dijual dalam harga RM 356k menjadikan nya dalam RM 680 per kaki persegi. di situ dah untung dalam RM 100-300 per kaki persegi. Beli sahaja dah untung dalam RM 138,000!!!  Belum siap pun lagi ni.

6. Pakej mudah pembelian

Oleh kerana ini projek baru, dan kebanyakan projek baru yang lain, menawarkan pakej pembelian yang mudah. Dengan pakej ini , anda diberi diskaun yang agak besar jadi anda tak perlu downpayment langsung. Cuma perlu sedikit duit booking sahaja!

Rumusan

Dah macam karangan sekolah ada rumusan. Bagi saya, kalau anda seorang pelabur tegar, yang ada masalah untuk beli rumah ke tiga untuk investment, anda patut cuba projek ni. Insyaallah untung. Mana ada lagi dalam Petaling Jaya di lokasi yang strategik di sebelah federal highway yang offer pada harga yang rendah dari harga pasaran semasa?

So, jangan tunggu.

Kalau berminat, boleh ke borang di bawah dan daftar SEKARANG!! Ada offer baik punya yang saya belum cerita lagi.
[wpgform id=’2184′]

Join The Discussion