Kaki Review: Tropicana Gardens

Merangkumi gabungan kepada unsur-unsur kediaman dan gaya hidup berkonsepkan komersil yang meriah dan menakjubkan, Tropicana Gardens dilimpahi dengan kemewahan, inspirasi dan keremajaan bagi kehidupan urban yang moden. Landskap ini juga turut terdiri daripada kediaman servis, pusat beli-belah setinggi 5 tingkat, pejabat dan akses MRT yang boleh didapati secara langsung di sekitar kawasan Kota Damansara.

Projek yang menjanjikan pulangan lumayan ini dibangunkan oleh Tropicana Indah Sdn. Bhd. di bawah syarikat utama Tropicana Corporation Berhad – yang mempelopori gaya hidup bertemakan resort dengan kemunculan Tropicana Golf & Country Resort yang berprestij. Perjanjian pencapaian penting mereka sebagai pemaju hartanah terkemuka, Tropicana telah pun diiktiraf sebagai Pemimpin Hartanah Top 10 Malaysia di dalam penganugerahan The Edge 2014.

1. Kos Pembangunan

Tropicana Gardens memiliki nilai pembangunan secara kasar (GDV) sebanyak RM1.8 bilion dan telah dirancang dengan teliti di atas tanah yang luasnya hampir 17 ekar. Ia bersedia untuk membantu dalam mengatasi keperluan gaya hidup pelbagai bentuk penduduk bandar dengan kemudahan dan sambungan di satu lokasi yang bersambung rapi.

Ada Pertanyaan?

Nyatakan tajuk serta soalan, dan Team KakiProperty akan cuba jawab pertanyaan anda.

Pelan induknya terdiri daripada gabungan pusat membeli-belah yang besar, sebuah hotel, tempat tinggal dan pejabat, yang mana turut terletak di taman-taman bandar yang unik.

2. Dianthus Serviced Residences

Mempunyai kapasiti kepadatan terendah di dalam semua menara kediaman, Dianthus mempersembahkan kualiti dan eksklusif yang terbaik. Meliputi 271 unit dengan pelbagai saiz yang merentasi keluasan praktikal hingga 601 kaki persegi, 981 kaki persegi dan 1,401 kaki persegi, menjadikannya sesuai untuk semua saiz keluarga.

3. Kemudahan Pengangkutan Dan Perhubungan

Tropicana Gardens juga sangat mudah untuk diakses bukan sahaja melalui lebuh raya utama tetapi juga melalui penggunaan pengangkutan awam. Beberapa lebuh raya utama yang membolehkan penduduk dan penyewa untuk mengakses secara terus ke tapak termasuklah melalui Lebuhraya Lembah Klang Baru (NKVE), Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP), Lebuhraya Sprint dan Penchala Link.

Bukan itu sahaja, malah sebuah stesen MRT yang bertaraf dunia turut bersambung secara langsung dengan bangunan. Stesen MRT Surian yang telah pun mulai beroperasi pada tahun 2016 bakal menjadikan Tropicana Gardens sebuah tempat yang elit dan moden.

Like | Share | Comment artikel ini!

Jangan lupa like FB page kami ye. Klik SINI.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.