Kaki Review: Sunway Nexis Kota Damansara

Sunway Nexis yang tersergam indah di perbandaran Kota Damansara yang sentiasa berkembang, merupakan perkembangan terbaru yang sedang terjadi dan menjadi perbualan hangat dikalangan penduduk dari Sunway City. Terletak bersebelahan dengan pembangunan Sunway Giza, ia bertujuan untuk menjadi ‘Lebih Baik dan Lebih Besar’ mengikut pepatah promosi pemaju.

Sunway Nexis terletak di pertengahan Dataran Sunway, berhampiran Sunway Giza yang agak baru dan diliputi oleh perkembangan komersil lain seperti The Strand. Perkembangan ini kelihatan untuk mendapatkan tarikan masyarakat yang tinggi kerana terletak hanya berhadapan dengan Persiaran Surian dan ia juga berdekatan dengan perkembangan di kawasan Persiaran Surian dan destinasi komersil lain.

Lebih jauh di jalan raya tersebut adalah pembangunan kediaman Tropicana Indah, Cova Suites, Pusat Perubatan Tropicana, Sekolah Menengah Sri KDU dan Kolej Universiti SEGi. Semua ini bakal menyediakan penduduk di sana dengan kawasan tumpuan yang besar untuk tarikan kawasan komersial di Sunway Nexis.

Ada Pertanyaan?

Nyatakan tajuk serta soalan, dan Team KakiProperty akan cuba jawab pertanyaan anda.

Perkara yang baik mengenai wujudnya perkembangan terbaru ini adalah bahawa Sunway Nexis mampu untuk menggabungkan banyak kehijauan dan lanskap dalaman dalam reka bentuk keseluruhan yang dikatakan lebih unik. Mungkin mahu membezakan dirinya dari Sunway Giza dan perkembangan komersil lain di kawasan itu. Ia kelihatan seolah-olah membawa pengalaman yang berbeza ke kawasan Kota Damansara yang padat penduduknya.

Menampilkan beberapa konsep inovatif seperti makan tengahari yang terangkum dan pusat membeli-belah utama, Sunway Nexis juga menjangkakan untuk menggunakan lima tiang LOHAS – Gaya Hidup Kesihatan dan Kemampanan sebagai inspirasi dan juga pelan tindakan untuk konsep dan reka bentuk keseluruhan baru ruang komersil baru campuran ini yang turut juga merangkumi dua blok menara untuk pejabat.

Perniagaan yang ingin membina nama perniagaan yang strategik boleh menantikan kemunculan unit-unit berprestij ini di Sunway Nexis, yang terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz. Unit direkabentuk dengan sempurna dengan ciri-ciri seperti siling tinggi di unit flexi, lengkap dengan landskap dalaman dan tempat makan yang terbuka.

Di samping pelbagai bentuk kemudahan yang disediakan di pusat komersial ini, penduduk yang tinggal di Sunway Nexis SoHo dimanjakan dengan banyak kemudahan. Kemudahan ini termasuk kolam renang, gimnasium, sudut bersantai, kawasan refleksologi dan Sky Garden di tingkat yang terpilih. Untuk memastikan keselamatan penduduk serta premis, Sunway Nexis bakal dilengkapi dengan keselamatan pelbagai peringkat yang menyediakan perkhidmatan CCTV dan penjagaan sepanjang masa.

Jika ada sebarang komen, atau pendapat bolehla tulis diruang komen ya.

Jangan lupa untuk like FB kami di

https://www.facebook.com/kakiproperty.my/

#kakiproperty

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.