Categories
Hiasan Dalaman

Gunakan 6 Cara Bijak Ini Untuk Jimatkan Ruang Dapur Anda

Gunakan Cara-Cara Ini Untuk Jimatkan Ruang Dapur Setiap komponen dalam dapur yang kecil dan padat mestilah dirancang dengan sebaik mungkin, dari susun atur hingga ke peralatan di dapur. Masalah dapur sempit memang jadi major turn off buat mereka yang suka memasak di rumah. Biasanya mak mak lah yang akan mengeluh pasal benda ni. Jadi, kalau […]

Categories
Hiasan Dalaman

7 Cara Untuk Kurangkan Panas Di Rumah

7 Cara Untuk Kurangkan Panas Di Rumah Selalu tak korang alami keadaan panas lain macam kat dalam rumah korang? Terutama sekali rumah yang tak ada aircond tu. Pehh! Perit beb menahan. Nak tidur pun berpeluh. Memang tak selesa la jawabnya. Sejak akhir-akhir ni, cuaca kat Malaysia ni tak menentu. Kadang-kadang tu siang ke malam pun […]

Categories
Hiasan Dalaman

5 Tips Renovate Kitchen Cabinet

Bila kita membeli rumah baru daripada pemaju, kebiasannya kitchen cabinet tak ada. Yang diberi adalah sink zink itu sahaja. Kadang-kadang saya terfikir juga, beli rumah mahal-mahal dapat sink zink sahaja? Tapi ada relevan nya sebab ramai nak buat kitchen cabinet dengan citarasa sendiri. Jadi hari ni kita bagi 5 tips renovate kitchen cabinet. Siapa yang […]

Categories
Hiasan Dalaman

Lampu Liplap Mana Best Nak Letak Untuk Hari Raya

Suasana meriah hari raya takkan lari daripada lampu liplap. Sebut lampu liplap je semua orang tau lampu tu, ala..lampu yang berkelip-kelip tu. Kalau nak skema sebut la lampu LED. Tapi lampu liplap mana best? Sekarang ni dah berlambak kedai mula jual lampu tu. Yela, bulan ni jela banyak orang nak beli lampu tu, kalau bulan […]

Categories
Hiasan Dalaman

Cara Nak Bagi Rumah Nampak Luas Time Raya

Dah tak lama lagi nak raya dah, macam mana dengan persiapan dalaman rumah anda? Langsir dah tukar? Sofa pun ada yang tukar baru ke? Tapi paling penting rumah nampak luas masa hari raya. Bila tetamu datang, pertama sekali yang mereka akan tengok adalah ruang tamu. Jadi penting untuk anda bagi impression, bagi rumah anda nampak […]

Categories
Hiasan Dalaman

Tips Cat Rumah. Pastikan Anda Tahu 5 Perkara Ini Dahulu

Sebelum Anda Cat Rumah, Pastikan Anda Tahu 5 Perkara Ini Dahulu. Bukan apa, kadang-kadang ada yang jenis hentam ja cat rumah. Tak jadi masalah sebab tu rumah korang. Tapi, ada jugak yang nak pastikan rumah betul-betul ngam dengan cat, baru nampak betul-betul cantik, berseri. Ha, kat sini saya share sikit tips-tips yang saya dapat dari […]

Categories
Hiasan Dalaman

Luar Flat Dalam Kondo! Tengok Macam Mana Akak Ni Renovate Flat PKNS. Menakjubkan!!

Setiap dari kita sukakan kediaman yang cantik. Tetapi kita tak boleh lari dari hakikat yang tak semua dari kita boleh beli rumah yang cantik dan besar. Walaupun begitu, setiap dari kita boleh menghias rumah dengan cantik. Kali ini kita nak bawak semua tengok satu apartment ni. Luar flat dalam kondo! Jom kita tengok macam mana […]

Categories
Hiasan Dalaman

10 Teknik Untuk Besarkan Bilik Secara Visual

Sekarang kalau kita nak membeli rumah, luas rumah dah menjadi semakin kecil. dari standard 3 bilik tidur menjadi 2 bilik tidur dan sekarang banyak jenis rumah soho yang tidak ada bilik. Kalau yang berkemampuan boleh la kita nak membeli rumah berharga RM600,000 yang ada 3 bilik. Kepada yang middle-income, KakiProperty akan berkongsi 10 teknik untuk […]

Categories
Hiasan Dalaman

Tips mengecat bilik air dengan cara yang betul

Bilik air adalah kecil, kawasan yang paling banyak air dan mempunyai trafik keluar masuk yang tinggi. Jadi adalah penting untuk korang mengecat bilik air dengan betul. Contoh gambar dibawah. Selain itu, bilik air adalah kawasan yang kecil, jadi mudah untuk korang memulakan projek mini bersama keluarga pada hujung minggu. Kali ini kakiproperty akan memberi 5 […]

Categories
Hiasan Dalaman

Tips untuk mengecat rumah

Setelah membeli rumah sub-sale, anda mesti tengah tak sabar untuk membuatkan rumah yang anda beli sebagai rumah indaman anda, atau dengan kata lain, rumah ku syurga ku. Antara benda yang paling susah untuk dibuat adalah memilih warna untuk mengecat rumah. Kenapa perlu berfikir panjang untuk pemilihan cat rumah? Kerana cat rumah akan menentukan rumah anda […]